maanantai 15. elokuuta 2016

Menopelejä karnevaaliväreissä


Tämän kesän uutuuskirja Brum brum on leikkisä katselukirja, joka erottuu vahvalla graafisella tyylillään. Kirjassa esitellään eläinhahmojen kuljettamia menopelejä kaivurista sähköautoon.



Tässä kirjassa parasta on värien rohkea käyttö. Lakaisuautot ja trukit esitetään räiskyvästi ja kirja onkin kuin graafisten muotojen ja värien karnevaalikulkue.

Usein ajoneuvoja käsittelevät kirjat suunnataan peittelemättömästi pojille ja poikien vanhemmille. Brum brum onnistuu olemaan ilahduttavasti houkutteleva myös tyttölapsen näkökulmasta.


Kirjassa riittää katseltavaa vauvasta leikki-ikäiseen, mutta sen sivut ovat niin liukkaat ja yllättävän ohuet, että se ei sovellu pikkuisten käsien hypisteltäväksi. Paksuilla pahvisivuilla kirja olisi huomattavasti parempi ja se sopisi jopa pienten vauvojen kanssa katseltavaksi.


Kirjan tyyliin sopivasti myös kieli on kulmikasta ja sanavalinnat ovat paikoin yllätyksellisiä. Kulmikkuutta lisää fonttivalinta, joka vaatii lukijalta vähän enemmän. Ainakin ensikertaa luettaessa.



Kokonaisuutena kirja on hauska ja omalaatuinen ajoneuvokirja, joka jää taatusti mieleen.

Brum brum
Tekijät: Nina Pirhonen
Kustantaja: Otava
Painosvuosi: 2016