keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Elmerin värikäs ääninappikirja


Joskus tulee eteen hetkiä, jolloin tarvitaan vähän ekstraa ylläpitämään pienen lapsen mielenkiintoa. Meillä tällainen tilanne osuu kohdalle yleensä autossa, kun lapsi ei enää malttaisi istua paikallaan. Silloin kaivamme esiin ääninappikirjan.

Ääninappikirjoista tähän mennessä ehdottomasti paras kohdallemme tullut kirja on Elmerin orkesteri. Siinä yhdistyvät kolme tärkeää mielenkiinnon ylläpitäjää: rikas kuvitus, selkeä tarina ja erikoiset äänet.


Ne joille Elmerin retket ovat jo entuudestaan tuttuja osaavat odottaa värikylläistä ja elävää kuvitusta. Suurin syy, miksi omistamme juuri tämän ääninappikirjan onkin sen leikittelevässä kuvamaailmassa. Moni ääninapilla varustettu kirja turvautuu liikaa äänien lumoon, jolloin kuvitus tai tarina jää ontoksi. Elmerin orkesteri on visuaalisesti kiehtova. Siksi sitä lukee ja katselee mielellään ilman ääniäkin.


Toinen ääninappikirjoja vaivaava ongelma on liian kovat ja epämiellyttävät äänet. Tässä kirjassa äänet ovat hyvinkin siedettäviä ellei jopa hauskoja. Ainoastaan linnun viserrys kuulostaa kovalta ja pistävältä. Krokotiilin hampaiden kalistelu on puolestaan lapsen ja äidin mielestä kirjan hauskinta antia.


Tässä kirjassa ääninapit vaativat tarkan ja napakan painalluksen. Taaperomme ei siis onnistu joka kerta saamaan ääniä kuuluviin. Kovin pienen lapsen omatoimiseen lukemiseen tämä kirja ei muutenkaan sovi, koska kirjan sivut ovat ohuet.

Meillä tämä kirja kiinnostaa kuitenkin jo taaperoa, joten paksummat sivut helpottaisivat myös yhteisiä lukuhetkiä. Kirja on myös melko kookas, joten autolukemiseksi se ei ole kaikkein helpoimmasta päästä. Silti Elmerin iloinen ja äänekäs orkesteri pääsee meillä jatkossakin mukaan automatkoille.
Elmerin orkesteri
Tekijät: David McKee
Muut tekijät: Terhi Leskinen (suomentaja)
Kustantaja: Kustannus-Mäkelä
Painosvuosi: 2016Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit.