keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Yllätyksetön Pipsa


Yllätyksenä kustantajalta saatu ääninappikirja Pipsa Possu – Tömistä ja ärjy! Retki dinosauruspuistoon on ensivaikutelmaltaan juuri sellainen kirja, jonka luulisi kiinnostavan pieniä lapsia. Jännittäviä dinosauruksia, tömistelyä ja ärjymistä sekä ääninapit. Meillä se ei kuitenkaan ole päässyt suosikkikirjojen joukkoon.
Kirjaa on helppo lukea pienenkin lapsen kanssa, koska siinä on vahvat sivut ja ääninapit reagoivat kevyempään kosketukseen kuin esimerkiksi Elmerin orkesterissa. Vaikka kirja onkin kauttaaltaan tukeva ja pienten lasten käsittelyn kestävä, niin sen tarina ja sanasto eivät kuitenkaan ole helpoimmasta päästä. Kirjassa on myös sama ongelma kuin useissa muissa ääninappikirjoissa, eli liian kovat ja korviin pistävät äänet, jotka saattavat pelottaa pienimpiä lukijoita.Pipsa Possu ja ystävät kuuluvat hahmoihin, joka herättävät ristiriitaisia tunteita. Toisaalta joukko on ihan sympaattinen, mutta visuaalisesti Pipsat eivät mielestäni tarjoa mitään erityistä. Tämä kirja on kuvitukseltaan tasaisen yllätyksetön ja värimaailmaltaan tummanpuhuva.Kirjan tarina itsessään on ihan kiva ja uskon, että aika tekee tehtävänsä tämän kirjan kanssa. Kun lapsi kasvaa, niin sisältö avautuu paremmin.Pipsa Possu – Tömistä ja ärjy! Retki dinosauruspuistoon
Kustantaja: Otava
Painosvuosi: 2015


4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hauskalta!
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja etenkin "dinosaurusiässä" oleville lapsille uppoaa varmasti. :D

   Poista
 2. Meidän 2v. poju tykkää kovin Pipsa Possun tarinoista. Meillä on pari kirjaa ja sitten katellaan tv:stä sarjaa välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihana. :) Sitten hän saattaisi innostua myös tästä kirjasta.

   Minkä ikäisenä taaperonne ovat muuten jaksaneet seurata Pipsaa ja vastaavia tv:stä? Meillä ei ehkä olla vielä niin pitkällä.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit.