tiistai 28. marraskuuta 2017

Joulukirjoja

Olen etsinyt pienille lapsille sopivaa joulukirjaa, jonka avulla voisi kertoa ja muistella, millaisia asioita joulunaikaan liittyy. Suurin osa joulukirjoista on selvästi tehty vanhemmille lapsille, jotka jo jaksavat kuunnella pitkiä tarinoita.
Soiva joulukuusi ja Touhulan kirjajoulukalenteri johdattavat kohti joulun aikaa.
Tämän syksyn uutuuksista löysin pahvisivuisen kiinnostavalta vaikuttavan kirjan nimeltä Soiva joulukuusi. Siinä on leikkisä idea, kirjan voi pystyttää pöydälle kuin joulukuusen. Lisäksi siitä löytyy pieniä lapsia kiinnostava ääninappi.

Leikkisän kirjan sivuilla on etsimistehtäviä ja sen voi pystyttää kuin joulukuusen.
Soivan joulukuusen sivuilta löytyy kuvitettuna kaikki tärkeimmät jouluvalmistelut kuten pipareiden leivonta, joulukuusen haku ja -koristelu. Myös joulupukki, tontut, porot ja lahjapaketit vilahtelevat sivuilla.

Aukeamat sisältävät laskemiseen liittyviä pikku tehtäviä kuten "Löydätkö 5 jänistä, 3 kettua...", joten kirjassa riittää katseltavaa vähän vanhemmallekin joulun odottajalle.
Ääninappikirjojen tyyppivikaa potevan Soivan joulukuusen napista raikaa Kulkuset aivan liian lujaa.
Suureksi harmiksi kirjassa on vaikeasti korjattavissa oleva ääninappikirjojen tyyppivika. Kulkuset -joulurallatus soi hirvittävän kovaa. Lukuetäisyydellä kuunneltaessa sävelmä ottaa sekä aikuisen että lapsen korviin.


Pienen lapsen muisti ei riitä kunnolla edelliseen jouluun saakka, joten joulunodotus sujuisi varmasti kokonaan ilman joulukalenteriakin. Meillä ollaan kuitenkin niin innoissaan lastenkirjoista, että en malttanut olla tarttumatta ihanalta vaikuttavaan Touhulan kirjajoulukalenteriin.
Touhulan kirjajoulukalenterin luukuista löytyy Richard Scarryn aiemmin julkaistuja minikokoisia kirjoja.
Richard Scarryn kuvitukset tuovat mieleen lämpimiä muistoja lapsuudesta. Odotankin innolla, että pääsemme avaamaan yhdessä lapsen kanssa luukkuja. Joulukalenterin sisältämät kirjat ovat nimittäin ennakkotietojeni mukaan vanhoja, kokonaisia julkaisuja, mutta minikoossa. Ainakin äiti pääsee tämän kalenterin myötä taatusti joulunodotuksen tunnelmiin.

Millaisia kokemuksia teillä on kirjajoulukalentereista?

Soiva joulukuusi
Kustantaja: Tammi
Painosvuosi: 2017

Touhulan kirjajoulukalenteri
Tekijä: Richard Scarry
Kustantaja: Tammi
Painosvuosi: 2017

1 kommentti:

  1. Meillä on just samat kirjat luettavana! Tänään 2-vuotias tutustui ekaan joulukalenteriinsa, ja on puhunut pitkin päivää siitä miten kivaa oli saada kirja kalenterista, ja sitä on luettukin jo monta kertaa! :) Selittämistä on kyllä ollut siinä, että miks pitäis odottaa huomiseen asti ennen kuin luukkuja saa avata lisää!

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit.