maanantai 13. marraskuuta 2017

Pienten lasten Viiru ja Pesonen

Viiru ja Pesonen on rakastettu parivaljakko, jonka kommelluksista on päästy nauttimaan jo 80-luvulta asti. Vihdoin viime vuonna julkaistiin ensimmäinen pienille lapsille suunnattu Viiru ja Pesonen. Pitihän se saada pian meillekin luettavaksi.
Viiru ja Pesonen piilosilla on ensimmäinen perheen pienimmille suunnattu Viiru ja Pesonen.
Kirjan sivut ovat tukevaa pahvia. Kooltaan se on juuri sopiva taaperon kanssa luettavaksi. Kuvitus on muista teoksista tuttua, ihanan kodikasta ja rehevää. Kuvissa näkyy paljon luonnosta ja puutarhasta tuttuja asioita kastelukannusta mustikanvarpuihin, jotka kiinnostavat jo taaperoa. Aivan pienimmille lapsille kuvissa saattaa olla liikaa yksityiskohtia ja vaikeammin hahmotettavia ulottuvuuksia.
Kuvitus on kodikkaan rehevää. Yksityiskohtia on paljon ja kuvakulmat vaihtelevia.
Suurin pettymys tämän muuten mainion kirjan kohdalla on tekstin runsaus. Vuoropuhelua on yksinkertaisesti liikaa eikä taapero tai välttämättä leikki-ikäinenkään pysy tarinan juonessa kiinni. Meillä kirjan tarina kerrotaan vielä omin sanoin tiivistettynä versiona. Ainoastaan loppuhuipennus luetaan kirjasta.
Kirjan loppuhuipennus ja Pesosen nikkaroima polkuauto ovat kerta toisensa jälkeen yhtä kiehtovia.
Tarina itsessään on herttainen ja pientäkin lasta kiinnostava. Viiru etsii Pesosta, kunnes viimein kanat huomaavat puusta Pesosen hatun; ehkä Pesonen on sen alla. Kirjan loppu on kerta toisensa jälkeen jännittävä ja kiehtova eikä Pesosen hatun ja Viirulle nikkaroidun polkuauton ihmettelystä meinaa tulla loppua.


Viiru ja Pesonen piilosilla
Tekijä: Sven Nordqvist
Muut tekijät: Tittamari Marttinen (kääntäjä)
Kustantaja: Tammi
Painosvuosi: 2016


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit.