perjantai 13. lokakuuta 2017

Lisää taaperohuumoria

Huumorin ymmärtäminen on usein osoitus tietynasteisesta älykkyydestä. Se kertoo kyvystä ymmärtää asioilla olevan useampia näkökulmia. Siksi taaperohuumori on erityisen kiehtovaa. Se antaa aikuiselle mahdollisuuden seurata lapsen ajatuksentason kehitystä. Samalla saa yleensä itsekin nauraa ja pitää hauskaa lapsen kanssa.
Kun kirjojen mainoslauseena on "parasta taaperohuumoria pitkiin aikoihin" niin onhan sellaisiin tartuttava aivan ensitilassa. Antti Nikusen esikoisteokset Urho on huoltomies ja Onna on poliisi rakentuvat samalla tavalla. Lapsi kuvittelee ympärilleen ammattiin kuuluvia asioita ja lopussa paljastaa "Juksasin!"
Tarina perustuu toistoon ja useiden lukukertojen kautta yllättävän pienikin lukija pääsee juonen jyvälle. Onnan ja Urhon touhut vaikuttavat selvästi olevan kiinnostavia ja hassuja, mutta varsinaista naurun remakkaa nämä eivät ole ainakaan vielä saaneet meillä aikaan.
Kirjoissa on selkeä ja vahvakontrastinen kuvitus, joka näyttää vetoavan tehokkaasti taaperoon ja todennäköisesti myös vauvoihin. Meillä näitä kirjoja on alusta alkaen kanniskeltu tiuhaan tahtiin vanhemmille luettavaksi. Paksuhkot paperisivut ovat pysyneet ahkerasta lukemisesta huolimatta vielä siisteinä, mutta silti nämä kirjat olisi ehdottomasti kannattanut painaa tukevalle pahville.

Urho on huoltomies & Onna on poliisi
Tekijät: Antti Nikunen
Kustantaja: WSOY
Painosvuosi: 2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit.