perjantai 6. lokakuuta 2017

Pienten tietokirja

Tämän vuoden uutuuksista löysin kiinnostavan pienten lasten tietokirjan. Maisa tutkii ja touhuaa - Maisan tietokirja on tuhti tarinapaketti. Se sisältää kolme kirjaa, joista ensimmäisessä Maisa ystävineen menee museoon, toisessa uimaan ja viimeisessä yökylään.
Varsinaista tietokirja-osuutta on oikeastaan vain ensimmäinen museossa seikkailu. Sen jälkeen tapahtumat ovat enemmän opettavaista touhuilua.


Tässä kirjassa ei ole avattavia läppiä tai muita hienouksia, mitä monista Maisa-kirjoista löytyy. Sivut ovat myös ohutta paperia. Muutoin teos on sitä tuttua ja toimivaa Maisaa, mitä jokainen Maisaan tutustunut osaa odottaakin.
Aikuisena kiinnostun usein monen kirjan yhteisteoksista, ovathan ne käteviä kirjahyllyssä. Tämä kirja on onnistuttu hienosti pitämään sopivan kompaktina kooltaan, jotta sen käsittelykin on helppoa.

Käytössä erilliset teokset ovat silti parempia. Ihan pienen lapsen on helpompi hahmottaa, missä toinen tarina loppuu ja uusi alkaa, kun kirjat ovat omissa kansissaan.
Uudet pienille lapsille tarkoitetut opettavaiset, mutta ei saarnaavat, tarinat ja kiinnostaviksi tehdyt tietokirjat ovat mielestäni aina tervetulleita. Siinä kategoriassa Maisa tutkii ja touhuaa kuuluu kärkikastiin.

Maisa tutkii ja touhuaa - Maisan tietokirja
Tekijät: Lucy Cousins
Muut tekijät: Anneli Heimonen (kääntäjä)
Kustantaja: WSOY
Painosvuosi: 2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit.