torstai 15. marraskuuta 2018

Leikkisä pikku panda tempaa mukaansa

Lasten kirjoilla on perinteisesti selkeä kasvatus- tai opetustehtävä. On ihana huomata, että pienille lapsille osataan tehdä myös laadukkaita, vähän kevyempiäkin teoksia. Syksyn uutuuskirjassa Poks, sanoi pikku panda ja törmäsi... päällimäinen vaikutelma on lapsekkaan hulvaton.
Poks, sanoi pikku panda ja törmäsi... (2018) on syksyn leikkisä uutuuskirja taaperoille ja leikki-ikäisille.  
Teos on leikkisä tarina sympaattisesta pandasta, joka sanoo poks ja törmää johonkin. Keinuun, palloon, imuriin ja viimein tutulta tuoksuviin vanhempiinsa. Tekstiä on vähän ja toistoa sopivasti, joten kirja vetoaa varmasti pieniin lapsiin.
Marja Nygårdin eloisasti kuvittamassa kirjassa seikkailee pikku panda.
Hassutteleva kirja on kepeydestään huolimatta tehty ajatuksella. Kuvitus on eloisaa ja taitto rytmikästä. Yksinkertaisilla elementeillä on luotu draaman kaarta noudatteleva tarina. Jännitettä luovat peiton alla oleva pimeys ja imurin hurina. Pandan seikkailu päättyy turvallisesti äidin ja isän luo. Meillä lapsi osaa selvästi odottaa tätä loppuhuipennusta ja on tyytyväinen tarinan päätökseen.
Pikku pandan tarinassa on toistoa, mutta vastakohdat tulevat tutuiksi huomaamatta.
Tätä kirjaa on hauska lukea ääneen ja tästä lapsikin selkeästi pitää. Meillä kirja tempaa lapsen helposti mukaansa yhteiseen mielikuvitusleikkiin, jonka avulla on saatu monta uhmaikäisen kanssa hankalaa tilannetta sujumaan kirjaimellisesti kuin leikkien.


Poks, sanoi pikku panda
Tekijät: Tuuli-Maria Rauta, Marja Nygård
Kustantaja: Lasten Keskus
Painosvuosi: 2018
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit.