keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Helppoa katseltavaa Pupen kanssa

Puppe -kirjat tunnetaan lempeistä tarinoista ja kiinnostavista kurkistusluukuista. Näiden lisäksi saatavilla on vielä pienemmille lukijoille sopivia Puppeja. Yksi tälläinen kirja on Puppe ja värit.

Puppe ja värit -kirjassa on Pupen luukkukirjoihin verrattuna huomattavasti paksummat pahvisivut.

Tarinan ja luukkujen sijaan Puppe ja värit- kirja esittelee värejä pienten kuvien avulla. Kuvitus on tyypillistä Puppea: mustia ääriviivoja ja yksinkertaisia muotoja. Kirja alkaa sanoin "Puppe pitää... punaisesta." Tämän jälkeen eri värit seuraavat toisiaan kunnes viimeisellä sivulla ne kootaan sateenkaareksi "Puppe pitää kaikista sateenkaarenväreistä. Mikä on sinun lempivärisi?".

Kirja alkaa sanoin "Puppe pitää.. punainesta" ja loppuu toteamukseen "Puppe pitää kaikista sateenkaarenväreistä. Mikä on sinun lempivärisi?". Sen suurempaa tarinaa kirjassa ei ole.

Puppe ja värit -kirjan helpot kuvat opettavat lapselle myös sanoja. Sivuilta löytyy enimmäkseen arkielämässä vastaantulevia asioita kuten aurinko, sitruuna, porkkana ja tomaatti. Osa kuvista on kuitenkin vähemmän arkisia ja huokuvat menneisyyttä. Esimerkiksi Pupen vihreä lankapuhelin on hupaisan nostalginen yksityiskohta.

Tässä kirjassa ei ole kurkistusluukkuja vaan kirjan juju on sivurekisteri, joka helpottaa sivujen kääntämistä.

Pienimmille lukijoille kirjassa on parasta selkeys ja käsittelyn helppous. Kirja on sopivan kokoinen, ei liian pieni eikä liian isokaan. Siinä on paksut pahvisivut, joiden reunasta löytyy sivurekisteri. Tällä kirjalla lapsen on helppo harjoitella sivujen kääntämistä. Sivurekisterin vuoksi kirja on kuin tehty pomppivaa lukemista varten eli sivuja ei tarvitse lukea tietyssä järjestyksessä. Tämä kirja on hyvä valinta esimerkiksi silloin, kun lapsen keskittymiskyky ei ole parhaimmillaan.


Puppe ja värit
Tekijät: Eric Hill
Muut tekijät: Kirsikka Myllyrinne (suomentaja)
Kustantaja: Otava
Painosvuosi: 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit.