keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Arvaatko kuka?


Arvoitukselliset ja toiminnalliset kirjat ovat lapsista yleensä hauskoja. Aloitetaan siis blogi niistä.
En voinut olla tarttumatta viime vuonna julkaistuun Kukkuu -kirjaan houkuttelevan kuvituksen vuoksi. Giuliano Ferrin akvarellikuvat ovat niin hienosti toteutettuja, että aikuinen jää helposti tutkailemaan niitä vähän pidemmäksikin aikaa.

Usein akvarellein toteutetut kuvitukset ovat pienimmille lapsille liian vaikeita hahmottaa. Tässä kirjassa kontrastia ja värejä kuitenkin löytyy sopivasti. Kuvat eivät myöskään ole liian monitasoisia. Näitä voikin katsella jo aivan pienen vauvan kanssa, jonka kiinnostusta herättää isot yksinkertaiset hahmot ja niiden silmät.

Kirja itsessään on simppeli ja perustuu toistoon. Jokainen aukeama alkaa sanoin "Kukahan on piilossa...", jonka jälkeen lyhyesti loruillen arvoitus paljastuu. Lapsi saa kurkistaa tassujen, sorkkien, käpälien ja siipien takana lymyileviä otuksia. Viimeisellä sivulla luukkujen takana on yllätyksenä peili.Usein vauvoille tarkoitetut kirjat ovat aikuisen näkökulmasta tylsiä tai sitten ne ovat vauvoille liian vaikeita. Joskus ensikirjojen elinkaari on myös aika lyhyt, koska tarina saattaa uupua kokonaan. Tässä kirjassa on mielestäni molemmille kiinnostavaa katseltavaa, kerronta on lyhykäisyydessäänkin sujuvaa ja arvoitukset jaksavat kiehtoa vielä vähän vanhempaakin lasta.


Kukkuu
Tekijät: Ferri Giuliano
Muut tekijät: Tonteri Maisa (kääntäjä)
Kustantaja: Lasten Keskus
Painosvuosi: 2015


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit.